Hvordan Regnskapsavdelingen Gir Bidrag Til Pensjonskassen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Regnskapsavdelingen Gir Bidrag Til Pensjonskassen
Hvordan Regnskapsavdelingen Gir Bidrag Til Pensjonskassen

Video: Hvordan Regnskapsavdelingen Gir Bidrag Til Pensjonskassen

Video: Hvordan Regnskapsavdelingen Gir Bidrag Til Pensjonskassen
Video: Government Surveillance of Dissidents and Civil Liberties in America 2024, April
Anonim

Hver arbeidsgiver må gi månedlige bidrag til pensjonskassen for sine ansatte. Funksjonene for å beregne og betale bidrag er betrodd regnskapsavdelingen.

Hvordan regnskapsavdelingen gir bidrag til pensjonskassen
Hvordan regnskapsavdelingen gir bidrag til pensjonskassen

Typer og funksjoner for betaling av bidrag til midler

På månedlig basis må regnskapsavdelingen beregne og overføre bidrag for hver ansatt til FIU. I tillegg til pensjonen er det nødvendig å gi bidrag til FFOMS og FSS.

Betydningen av obligatoriske betalinger er som følger: arbeidsgiveren betaler, og når en forsikret hendelse er nådd, utbetaler midlene. For eksempel med sykemelding betaler FSS fordeler for midlertidig arbeidsuførhet, og PFR betaler pensjon når de har nådd myndighetsalderen.

Det er viktig å merke seg at arbeidsgiveren yter all pensjon og andre bidrag for egen regning og ikke kan trekke dem fra arbeidstakerens lønn. Arbeidstakeren betaler uavhengig bare personlig inntektsskatt (13%).

Alle arbeidsgivere, uavhengig av eierform (individuell entreprenør, OJSC, LLC eller CJSC), samt enkeltpersoner som bruker innleid arbeidskraft, må gjøre fradragene fastsatt ved lov. Samtidig kan en ansatt jobbe både under en arbeidsavtale (med en arbeidsbok) og under en sivilrettslig. Arbeidsgiveren beholder plikten til å gi bidrag.

Pensjonsinnskudd er delt inn i to grupper - den finansierte og forsikringsdelen. I 2014 gjøres det ingen utbetalinger til den finansierte delen, alle pengene går til forsikringsdelen.

Bidrag til pensjonsfondet: prosedyren for opptjening

Bidrag påløper regnskapsavdelingen som følger: alle utbetalinger til en ansatt (lønn, bonuser osv.) Multipliseres med forsikringssatsen i prosent. Denne formelen er den samme for alle selskaper og er ikke avhengig av skatteregimet (OSNO, UTII eller STS). De påvirker bare forsikringssatsen.

Generelt beregner regnskapsavdelingen månedlig 22% av den ansattes lønn i FIU. Når lønnen når nivået over 624 tusen rubler. tariffen er 10%. For eksempel med en lønn på 20 tusen rubler. regnskapsavdelingen koster månedlig 4,4 tusen rubler.

Noen selskaper har fortrinnssatser for forsikringspremier. For eksempel er det 8% for IT-industrien, 20% for byggebransjen. På den annen side betaler arbeidsgivere premier med en økning på + 6% i forhold til inntekten til arbeidstakere som arbeider tungt.

Fremgangsmåten for å betale bidrag til FIU

Arbeidsgiveren må utføre alle betalingene som er fastsatt i loven innen 15. dag i måneden etter rapporteringsmåneden. For eksempel for lønn for september - til 15. oktober. Alle forsikringspremier betales på KBK 392 1 02 02010 06 1000 160 ved en enkelt betalingsordre.

For alle betalte bidrag rapporterer arbeidsgivere kvartalsvis til FIU. Alle regnskapsberegninger må være levert senest 15. mai, august, november og februar.

Anbefalt: