Hvordan Gjenopprette En Tapt Arbeidsbok

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Gjenopprette En Tapt Arbeidsbok
Hvordan Gjenopprette En Tapt Arbeidsbok

Video: Hvordan Gjenopprette En Tapt Arbeidsbok

Video: Hvordan Gjenopprette En Tapt Arbeidsbok
Video: (NR) Hvordan låse opp iPhone er deaktivert - låse opp iPhone - hvordan gjenopprette iphone 2024, April
Anonim

En arbeidsbok kan gå tapt av mange grunner, og ingen av dem vil dessverre forårsake annet enn problemer. Du vil ikke kunne finne en jobb eller utstede dokumenter etter pensjonering. Den eneste utveien er å gjenopprette det tapte dokumentet, men hvordan gjør jeg det? Det er umulig å gjenopprette en arbeidsbok på en lovlig måte, du kan bare utstede en duplikat av den.

Hvordan gjenopprette en tapt arbeidsbok
Hvordan gjenopprette en tapt arbeidsbok

Bruksanvisning

Trinn 1

For det første, i samsvar med punkt 31 i "Regler for vedlikehold og oppbevaring av arbeidsbøker, lage former for arbeidsbøker og gi arbeidsgivere dem" i tilfelle du mister en arbeidsbok, må du straks utarbeide en skriftlig søknad rettet til arbeidsgiveren kl. det siste arbeidsstedet. Hvem regnes som den siste arbeidsgiveren? Hvis du før du mistet arbeidsboken din, inngikk en arbeidsavtale med en ny arbeidsgiver, er han den siste arbeidsgiveren. Hvis du ikke jobbet da du mistet arbeidsboken din, må du kontakte din tidligere arbeidsgiver.

Steg 2

Innen 15 kalenderdager etter at du har akseptert søknaden din om tap av arbeidsboken din, er arbeidsgiveren forpliktet til å utstede et duplikat som inneholder alle data om den totale og (eller) kontinuerlige arbeidserfaringen før ansettelse hos den siste arbeidsgiveren og data om arbeid og priser (insentiver), som ble ført inn i arbeidsboken av denne arbeidsgiveren. For å bekrefte den generelle lengden på tjenesten, må du sende inn alle følgende dokumenter, i tillegg bare originalene:

- pålegg om opptak, overføring og avskjedigelse;

- arbeidskontrakter;

-varsler som bekrefter utstedelse av lønn;

- annen form for hjelp osv.

Ikke glem at den totale arbeidserfaringen føres inn i duplikatet av arbeidsboken uten å spesifisere oversettelser og stillinger.

Trinn 3

Hvis arbeidsboken går tapt av arbeidsgiveren.

For eksempel i tilfelle brann, flom, ansattes uaktsomhet eller til og med ondsinnet hensikt. I dette tilfellet bør det opprettes en kommisjon i organisasjonen, som skal omfatte en representant for den utøvende makten i regionen der arbeidsgiveren er lokalisert, en representant for arbeidsgiveren og en representant for fagorganisasjonen eller arbeidskollektivet. Gjenopprettingen av tjenestetiden og utstedelsen av en duplikat av arbeidsboken i dette tilfellet utføres på grunnlag av dokumentene som er levert av den ansatte. Hvis dokumentene mangler, kan vitneforklaringen fra to vitner brukes.

Kommisjonen utarbeider en handling der den indikerer arbeidsopplevelsen til den ansatte, på grunnlag av hvilken en duplikat av arbeidsboken utstedes.

Trinn 4

Hvis arbeidsgiveren rett og slett mistet arbeidsboken din, har du rett til å bringe ham til administrativt ansvar i form av en bot på 1000 til 5000 rubler for individuelle gründere, og for juridiske personer - fra 30 000 til 50 000 rubler, eller suspensjon av din aktiviteter i opptil tre måneder … Men selv å bringe arbeidsgiveren for retten vil ikke avlaste deg fra problemene knyttet til å bekrefte arbeidserfaring og skaffe en duplisert arbeidsbok.

Anbefalt: