Hva Er Regulert Av Civil Code Of The Russian Federation

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Regulert Av Civil Code Of The Russian Federation
Hva Er Regulert Av Civil Code Of The Russian Federation

Video: Hva Er Regulert Av Civil Code Of The Russian Federation

Video: Hva Er Regulert Av Civil Code Of The Russian Federation
Video: "Conference “Modernisation of the Civil Code of the Russian Federation” 2024, April
Anonim

Civil Code of the Russian Federation regulerer kontraktsforpliktelser, andre eiendomsforhold og ikke-eiendomsforpliktelser, bedrifts- og andre forhold. Hovedkarakteristikken for disse relasjonene er likhet, eiendomsuavhengighet og autonomi til deltakernes vilje.

Hva er regulert av Civil Code of the Russian Federation
Hva er regulert av Civil Code of the Russian Federation

Emnet for regulering av den sivile koden for Den russiske føderasjon er angitt i del 1 av nevnte dokument. Normene for sivil lovgivning bestemmer den juridiske statusen til borgere, juridiske enheter, offentlige juridiske enheter. Det viktigste reguleringsobjektet er eiendomsretten, annen eiendomsrett, begrunnelsen for deres forekomst og detaljene i gjennomføringen. Det meste av den sivile koden i Den russiske føderasjonen er viet til regulering av kontraktsmessige, andre eiendomsforhold, ikke-eiendomsforpliktelser mellom deltakere i sivil omsetning. De viktigste kjennetegnene ved disse forholdene, som skiller dem fra andre, er eiendomsuavhengighet, likestilling av deltakere, autonomi av deres vilje.

Separate blokker av forhold som er regulert av den sivile koden for Den russiske føderasjonen

Civil Code of the Russian Federation regulerer også forholdet knyttet til fremveksten, implementeringen av enerett og andre rettigheter til resultatene av intellektuell aktivitet. Det er dette dokumentet som etablerer grunnlaget for bedriftsrelasjoner i organisasjonen, definerer de grunnleggende prinsippene for deres ledelse (spesifikke normer i utviklingen av disse bestemmelsene er nedfelt i separate føderale lover). I tillegg regulerer denne loven gründeraktivitet, siden implementeringen er assosiert med den uunngåelige inngangen til sivilrettslige forhold. Immaterielle fordeler (ære, verdighet til en borger, forretningsorganisasjonens omdømme) er også beskyttet av den sivile koden i Russland.

Hvem er involvert i forhold som er regulert av Civil Code of the Russian Federation?

Nesten alle rettsemner som er kjent i russisk lovgivning er involvert i sivilrettslige forhold. De viktigste deltakerne er borgere, organisasjoner, offentligrettslige enheter. Representanter for den sist utpekte gruppen er Russland selv, dets konstituerende enheter, kommuner, som når de deltar i disse forholdene, handler på lik linje med borgere og organisasjoner. På samme måte utvider den sivile koden i Den russiske føderasjonen sin effekt til de relevante forholdene med deltakelse av utlendinger, utenlandske organisasjoner, statsløse personer. Samtidig er eventuelle relasjoner basert på administrativ, maktunderordning mellom partene (for eksempel skatt, strafferettslige forhold) ekskludert fra omfanget av den russiske borgerloven, siden de ikke oppfyller de grunnleggende prinsippene ovenfor.

Anbefalt: