Hvordan Lage En Portefølje Av En Profesjonell Designer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Portefølje Av En Profesjonell Designer
Hvordan Lage En Portefølje Av En Profesjonell Designer

Video: Hvordan Lage En Portefølje Av En Profesjonell Designer

Video: Hvordan Lage En Portefølje Av En Profesjonell Designer
Video: Hvordan lage profesjonell video - del 2: Planlegging av videoen 2024, Kan
Anonim

En portefølje er "ansiktet" til en designer, det er det en erfaren kunde vil si om ham praktisk talt alt. Det er porteføljen, ikke utdannelsen eller et imponerende CV, som vanligvis er årsaken til at en designer blir ansatt. Derfor er det virkelig verdt å jobbe med designet.

Hvordan lage en portefølje av en profesjonell designer
Hvordan lage en portefølje av en profesjonell designer

Bruksanvisning

Trinn 1

Det er ingen oppskrift på en perfekt designportefølje. Dette er et kreativt yrke, så du må også presentere arbeidet ditt ved hjelp av en kreativ tilnærming. Det kan manifestere seg i designet, i valg av arbeid eller i noe annet, men i alle fall tiltrekker en vakker portefølje alltid oppmerksomhet.

Steg 2

Velg det beste arbeidet ditt for porteføljen. La det ikke være for mange av dem, men du bør være stolt av hver av dem. Hvis det er få arbeider (dette skjer med nybegynnere), og du bestemmer deg for å fortynne de beste verkene med mellomstore, plasser de beste verkene i begynnelsen og slutten, og skift dem i midten.

Trinn 3

Hvis du har designet lenge, legg datoer ved siden av arbeidet. Dette vil hjelpe arbeidsgiveren eller klienten med å evaluere ansienniteten din og forstå at du er en erfaren person.

Trinn 4

Ta vare på å strukturere porteføljen din. Verk utført i forskjellige kategorier er best fordelt på underavdelinger. I hvert underavsnitt kan du også sortere dem hvis du anser det som nødvendig å gjøre dette. Mye mer oppmerksomhet vil bli viet til verkene du tar deg bryet med å skrive en kort beskrivelse.

Trinn 5

Hvis arbeidet ditt er komplekst (for eksempel webdesign med egen grafikk og egenkoding), er det lurt å avklare hvilke verktøy du brukte. Dette vil demonstrere dine ferdigheter i forskjellige programmer i praksis.

Trinn 6

De av verkene dine som brukes av kunder, bør få lenker. For eksempel, i dag, uansett hvilket design du lager, vil det på en eller annen måte være til stede på Internett. Dette kan være et nettsteddesign, en bedriftsidentitet eller en logo, eller til og med fotografier av gjenstander opprettet fra skissene dine. Det er nyttig å legge til lenker til live eksempler på arbeidet ditt, slik at klienter og arbeidsgivere kan se at designet ditt “fungerer” og ser bra ut i implementeringen.

Trinn 7

Mest sannsynlig jobber du i forskjellige stiler, fordi dette er egenskapene til markedet: selv om designeren liker å tegne blå trekanter, vil klienten noen ganger se røde firkanter. Her må du ta et valg: vise arbeidet ditt i din favorittstil i porteføljen din, eller legg ut så mange forskjellige ting som mulig. Hvis alt du viser er relatert til favorittstilen din, er det større sjanse for å finne en arbeidsgiver eller kunde du vil gjøre akkurat den typen ting med. På den annen side kan det også være en god strategi å ha arbeider i et bredt utvalg av stiler, så du vil aldri være uten arbeid. Kunder og arbeidsgivere vil se at du kan gjøre alt, slik at du kan bli betrodd enhver jobb.

Anbefalt: