Hvordan Komme Inn I Redaksjonen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Komme Inn I Redaksjonen
Hvordan Komme Inn I Redaksjonen

Video: Hvordan Komme Inn I Redaksjonen

Video: Hvordan Komme Inn I Redaksjonen
Video: Hvordan komme inn på Medisinstudiet i Oslo? | University of Oslo | ArhaMedic 2024, Kan
Anonim

Alle kommer til journalistikk på sin egen måte og på sin egen tid. Selvfølgelig vil det ideelle alternativet være å bestemme i ungdomsårene med ditt fremtidige yrke, å jobbe som junior i forskjellige aviser i byen din i sommerferien, for å si det sånn, å "lukte" yrket fra innsiden, for å forstå om du vil jobbe i dette området hele livet. Dette er imidlertid ofte ikke tilfelle.

Hvordan komme inn i redaksjonen
Hvordan komme inn i redaksjonen

Jeg ville gå til journalister, la dem lære meg

Selvfølgelig er yrket til en journalist etterspurt i arbeidsmarkedet. Imidlertid må det være godt forstått at etterspørselen i dette området er større

tilbud, så konkurransen er stor. Det hender også at gutta går inn på universitetet ved fakultetet for journalistikk, for så å øve og forstå at de kaster bort tiden sin.

Tidligere var det mye vanskeligere å komme inn i en journalist, fordi det bare var noen fakulteter i noen universiteter. De kom inn i "pennens haier" etter filologiske og historiske evner. Det er kjente journalister som kom inn i aviser og på TV etter kulturelle universiteter og til og med en vinterhage. Mange kjente journalister har ingen spesialutdanning bak seg. For eksempel ble Oleg Kashin uteksaminert fra Baltic Fishing Fleet Academy og klarte til og med å jobbe hardt på skipet. Imidlertid var det journalistikk som ga ham berømmelse og anerkjennelse. Eller Svetlana Bondarchuk (Rudskaya) - nå sjefredaktør for magasinet Hello - ble uteksaminert fra bibliotekavdelingen til et av universitetene i Moskva. I dag er journalistavdelinger åpne på forskjellige universiteter, og det er ganske realistisk å komme dit med en viss flid.

Frilans først, deretter heltid

Du bør ikke fortvile hvis du ikke har en diplomeksamen fra fakultetet for journalistikk. Selvfølgelig vil du sannsynligvis ikke kunne komme inn i staben til en stor publikasjon med en gang, men det er fullt mulig å komme inn i en lokal avis. For å gjøre dette må du skrive en artikkel som er aktuell, levende, med levende eksempler og et snev av humor eller til og med et snev av sarkasme, avhengig av tema. Da må du sende artikkelen til redaksjonene til flere aviser. Du kan bruke e-post, og adressene til avisene kan hentes enten fra avisene selv eller fra Internett. Du kan personlig ta artikkelen din til sjefredaktøren, snakke med ham, uttrykke et stort ønske om å bli med i journalistikken. Hvis du virkelig har talent og skriver interessant, vil du definitivt bli tilbudt samarbeid.

Kanskje vil det først være rollen som en frilansskribent, korrespondent. Da må du jobbe uten lønn, bare mot et gebyr. Du kan skrive for flere publikasjoner og tjene ekstra inntekt hvis du også har fast jobb. Over tid vil du sikkert anbefale deg selv på den positive siden hvis du prøver å lytte til meninger og råd fra erfarne korrespondenter, og du vil bli invitert til personalet. Så ingenting er umulig, og hvis du har talent og ønske om utvikling, kan du bli profesjonell journalist uten spesialundervisning.

Anbefalt: