Hvordan Nekte En Utlending

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Nekte En Utlending
Hvordan Nekte En Utlending

Video: Hvordan Nekte En Utlending

Video: Hvordan Nekte En Utlending
Video: Steeking - hvordan klippe uten symaskin 2024, Kan
Anonim

En utenlandsk statsborger i Russland, så vel som en russer i utlandet, er en person som er avhengig av mange forhold knyttet til å være på en fremmed stats territorium. Selv en lukrativ arbeidsavtale kan sies opp på initiativ fra arbeidsgiveren eller på forespørsel fra Federal Migration Service, hvis ikke alle eksisterende vilkår er oppfylt.

Hvordan nekte en utlending
Hvordan nekte en utlending

Bruksanvisning

Trinn 1

Til tross for at arbeidsgiveren vil bli straffet dersom han nekter å utstede arbeidstillatelse for utlendinger, praktiseres dette ofte. Hvis arbeidstillatelsen ikke er utstedt, kan du når som helst si opp utlendingen uten å oppgi noen grunn og uten etterlønn. Nylig prøver imidlertid borgere i andre stater, som får jobb i anerkjente selskaper, å beskytte seg selv ved alle mulige metoder, ofte inngår tilleggsavtaler med arbeidsgiveren.

Steg 2

Hvis du har utstedt arbeidstillatelse, er det ganske vanskelig å si opp en utenlandsk statsborger akkurat slik. For å gjøre dette kan det hende du må handle ikke helt lovlige metoder for å ha solid bevis for å sende dem til Federal Migration Service.

Trinn 3

På egenhånd eller med hjelp av private detektiver, prøv å finne mørke flekker i biografien til den utenlandske statsborgeren du hyret. Dette kan være overbevisning, direkte eller indirekte deltakelse i terroristgruppers handlinger og væpnede bandittformasjoner, forfalskning av helsesertifikater og tilstedeværelse av sykdommer som er farlige for området rundt, etc.

Trinn 4

Hvis forsøkene dine på å finne bevis på skjuling av informasjon mislyktes, tenk igjen: vil du virkelig kompromittere den ansatte i øynene til de ansatte i Federal Migration Service, til og med utvisning fra landet? Et bekreftende svar på dette spørsmålet kan føre deg til kaien.

Trinn 5

Ansett folk som kan provosere en ansatt du ikke liker å begå ulovlige handlinger. Ikke glem at vitnesbyrd fra vitner, foto-, video- og lydmateriell vil være nyttig for deg. Det viktigste er at du må avvise mistanken fra deg selv og fra din bedrift. Vær forberedt hvis den ansatte virkelig er skyldig i noe (for eksempel blir lagt merke til ved tyveri eller overføring av dokumenter).

Anbefalt: