Hvordan Kan Du Bli Programmerer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Kan Du Bli Programmerer
Hvordan Kan Du Bli Programmerer

Video: Hvordan Kan Du Bli Programmerer

Video: Hvordan Kan Du Bli Programmerer
Video: There is NO HARD language -A polyglot's perspective 2024, April
Anonim

Siden begynnelsen av 2000 har programmerere blitt veldig etterspurt overalt: fra avdelinger i BTI til vitenskapelige laboratorier. Og etterspørselen etter programmerere vokser bare, arbeidsgivere går til alle forhold for å skaffe seg en intelligent spesialist. Derfor betaler programmører ganske høyt, derfor er mange interessert i spørsmålet "Hvordan bli en av dem?" Dessverre er det ikke noe klart svar - hver programmerer hadde sin egen vei til Olympus for informatikk, men hver nybegynnerkoder må vite noen ting.

Hvordan kan du bli programmerer
Hvordan kan du bli programmerer

Nødvendig

  • - Matematisk utdanning;
  • - datamaskin;
  • - tilgang til Internett;
  • - kunnskap om programmeringsspråk.

Bruksanvisning

Trinn 1

Lær grunnleggende matematikkdisipliner. Å selvstendig mestre matematisk analyse, sannsynlighetsteori, lineær algebra, analytisk geometri, differensiallikninger, etc. det er usannsynlig at en person kan, så gå på universitetet for å få en matematisk spesialitet. I tillegg er de beste programmererne og vinnerne av de fleste programmeringsolympiader kandidatene fra fakultetet for mekanikk og matematikk.

Steg 2

Lær algoritmer. Du bør kunne lage en algoritme for å løse ethvert matematisk problem. Hvis du kan komponere en algoritme, kan du representere den i form av kodelinjer i ethvert programmeringsspråk. Uten kunnskap om algoritmer kan en person ikke kalle seg programmerer.

Trinn 3

Lær et programmeringsspråk. Det klassiske startspråket er Pascal. Faktum er at syntaksen er ekstremt enkel, lett å huske selv av et skolebarn, og den utvikler kunnskap om algoritmer godt. Senere, når du kan løse alvorlige problemer i Pascal uten å kikke inn i veiledningen, går du videre til å lære C ++. Det er et mer komplekst språk, men det er bygget rundt prinsippene for objektorientert programmering. Hvis du mestrer C ++, vil andre språk bukke under for deg.

Trinn 4

Bestem hvilket felt du vil bli programmerer i. For eksempel webprogrammering. I dag søker hvert andre selskap å skape sin egen representasjon på Internett, og hvert tredje har allerede sitt eget nettsted. Derfor er aviser med ledige stillinger fulle av annonser for søket etter en webprogrammerer. Gjennomsnittslønnen til en php-koder i provinsen er 40.000-50.000 rubler. per måned. Men det er viktig for en webprogrammerer å ha en portefølje med allerede implementerte prosjekter.

Trinn 5

Finne en jobb. Som regel demonteres kandidater fra matematiske spesialiteter i sitt fjerde år som programmerere på forskjellige kontorer. Hvis du ikke har den nødvendige høyere utdanning, må du ta programmeringskurs på hvilket som helst språk eller hvilket som helst felt. Selvfølgelig er det arbeidsgivere som ikke er interessert i gradene dine, de vil bare ha dine evner. Men en spesialist som har de nødvendige skorpene, kombinert med evner, vil være mer etterspurt.

Anbefalt: