Hvordan øke Detaljhandel

Innholdsfortegnelse:

Hvordan øke Detaljhandel
Hvordan øke Detaljhandel

Video: Hvordan øke Detaljhandel

Video: Hvordan øke Detaljhandel
Video: Webinar: Hvordan teknologien kan hjelpe detaljhandelen med å øke innovasjonstakten 2024, Kan
Anonim

Det er intens konkurranse innen detaljhandel. Produktprodusenter konkurrerer om den beste hylleplassen, mer gulvplass og bedre salgsdesign. Innimellom blir forskjellige triks oppfunnet for å "tvinge" kunden til å gjøre så mange kjøp som mulig.

Hvordan øke detaljhandel
Hvordan øke detaljhandel

Bruksanvisning

Trinn 1

De som kommer med "trekk" for å bedre selge produkter kalles handelsvarer. Dette ordet kommer fra engelsk "merchandising" og betyr en komponent i markedsføringsbransjen som utvikler metoder for å selge varer i en butikk.

Steg 2

Når du plasserer varer, bør du ta hensyn til prinsippet om merchandising kalt "Focal Point". Plasser produktet i fokus for kundens oppmerksomhet - i midten av utstillingsvinduet med en liten forskyvning til høyre. Hvis du selger i supermarkeder, hvor plassen er stor, er det bedre å sone butikkområdet etter prinsippet om "butikk i butikk".

Trinn 3

Ikke glem regelen som kalles "Øyebevegelse". Den typiske bevegelsen av kjøperens øyne gikk heller ikke ubemerket for handelsmenn: Først er blikket rettet mot øvre høyre hjørne, deretter beveger det seg på sikksakk fra høyre til venstre, og også, fra topp til bunn. Bruk dette mønsteret når du legger ut produkter.

Trinn 4

Bruk den berømte varen for Visual Perception. Kjøperen er klar for en mer bevisst oppfatning av informasjon i et rom som er 30º fra det punktet blikket hans er fokusert på. Hvis målet ditt er å innta en visuell dominerende posisjon i butikkvinduet, er det nødvendig å fylle stedet med produkter som overstiger disse 30º.

Trinn 5

Bruk Reverse Clock-teknikken. Det overveldende flertallet av kjøpere er høyrehendte, derfor beveger de seg rundt i butikken mot klokken og passerer langs den ytre omkretsen. På denne måten omgår 90% av forbrukerne handelsflaten, og bare 10% befinner seg umiddelbart i sentrum av butikken. Plasser produktene dine i bevegelsesområdet til de aller fleste kunder - langs omkretsen.

Trinn 6

Bruk regelen som heter Golden Triangle. Essensen er som følger: jo større område mellom inngangen, kassen og det mest populære produktet, jo høyere er salgsvolumet. Kjøperen vil gå inn i hallen og gå for å hente varene han trenger, for eksempel brød, underveis vil han bli tvunget til å gjøre seg kjent med andre produkter og sannsynligvis gjøre flere kjøp.

Anbefalt: