Hvordan Bli Grafisk Designer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bli Grafisk Designer
Hvordan Bli Grafisk Designer

Video: Hvordan Bli Grafisk Designer

Video: Hvordan Bli Grafisk Designer
Video: A Day in Life of a Graphic Designer. 2024, April
Anonim

Grafisk design er interessant for mange, først og fremst for unge mennesker. I tillegg til muligheten for kreativ selvrealisering, tiltrekker yrket som grafisk designer den tilsynelatende lette å skaffe seg den. Selv om du må studere mye og hardt for å bli en høyt kvalifisert og etterspurt spesialist.

Hvordan bli grafisk designer
Hvordan bli grafisk designer

Bruksanvisning

Trinn 1

De grunnleggende programmene for en grafisk designer er Adobe Photoshop og Adobe Illustrator. De er ganske enkle å bruke, men de inneholder mange forskjellige funksjoner som det vil ta tid og tålmodighet å mestre. Siden kostnadene for lisensiert programvare er ganske høye, er det bedre å bruke gratisprogrammene Gimp, Scribus, Inkscape og Pixlr for å lære det grunnleggende om grafisk design.

Steg 2

I tillegg, for å bli kjent med det grunnleggende innen grafisk design, må du referere til den spesialiserte litteraturen. Det er ikke vanskelig å finne det på internett. Det er også verdt å fullføre kurs i datagrafikk og design. De jobber ved høyere utdanningsinstitusjoner eller utdanningssentre i hvilken som helst by. Det er veldig viktig å kommunisere med profesjonelle designere, de vil kunne gi mange praktiske råd.

Trinn 3

Du bør ikke være fornøyd med det som allerede er oppnådd. For å forbedre faglige ferdigheter er det bedre å gå på høyskole, universitet osv. Spesialister innen grafisk design er opplært i teknologiske høgskoler, kunstskoler, klassiske og spesialiserte universiteter, arkitektur og kunstakademier. Studenter ved disse utdanningsinstitusjonene mestrer disipliner som tegning, maleri, komposisjon, beskrivende geometri, kunsthistorie. Spesiell oppmerksomhet er rettet mot moderne datateknologier som brukes i grafisk design og dataanimasjon.

Trinn 4

Hvis du har høyere utdanning i en annen profil, kan du gå inn på fakultetet for profesjonell omskolering. Mange universiteter utdanner spesialister innen datagrafikk og multimedieteknologi innenfor rammen av tilleggsutdanningsprogrammer. Hvis du vil jobbe som frilanser, er det også lurt å tilegne seg kunnskap innen økonomi og markedsføring, kanskje til og med få en ny høyere utdanning ved Det økonomiske fakultet.

Trinn 5

Den praktiserende designeren trenger å utvikle en personlig stil som gjør arbeidet hans gjenkjennelig og lar ham skille seg ut fra strømmen av monotone produkter. Bekjentskap med profesjonelle fagpersoner, presentert i aviser, magasiner og Internett, kan hjelpe til med dette. Ikke vær redd for å gå utover grafisk design. Arbeidet til industridesignere og arkitekter kan være en kilde til inspirasjon. Det er verdt å være oppmerksom på utformingen av bøker, CDer og til og med etiketter og emballasje. Det vil heller ikke være overflødig å studere forskjellige dataskrifttyper.

Trinn 6

For å få en fast jobb eller verdige bestillinger, trenger du bare å opprette en portefølje. For å jobbe på Internett, må du plassere det på frilansbørser eller på din egen nettside, hvis design i seg selv blir et visitkort til designeren.

Anbefalt: