Hvordan å Telle Når Lover Kommer I Full Kraft

Innholdsfortegnelse:

Hvordan å Telle Når Lover Kommer I Full Kraft
Hvordan å Telle Når Lover Kommer I Full Kraft

Video: Hvordan å Telle Når Lover Kommer I Full Kraft

Video: Hvordan å Telle Når Lover Kommer I Full Kraft
Video: Наказание | Драма | полный фильм - русские субтитры 2024, April
Anonim

Tidspunktet for ikrafttredelse av føderale lover regnes fra datoen for deres offisielle publisering. Det er en generell periode der enhver lov anses å være i kraft, og spesielle perioder, som er fastsatt i selve forskriften.

Hvordan å telle når lover trer i kraft
Hvordan å telle når lover trer i kraft

Bruksanvisning

Trinn 1

Tidspunktet for innføring av føderale lover i full kraft på Russlands territorium telles i samsvar med bestemmelsene i en egen normativ handling, som også regulerer prosedyren for publisering av lover. Denne loven gir en generell regel som gjelder all føderal lov, med mindre dens bestemmelser inneholder spesielle regler i denne saken.

Steg 2

Den angitte generelle regelen for ikrafttredelse av lover er at enhver føderal lov begynner å virke etter ti dager fra datoen for den offisielle publiseringen. Fra denne datoen er den nylig adopterte normative handlingen i full kraft over hele Russland. Publiseringen av loven i "Rossiyskaya Gazeta", "Collected Legislation of the Russian Federation", så vel som på den offisielle portalen for juridisk informasjon, regnes som offisiell.

Trinn 3

Noen føderale lover inneholder spesifikke regler for ikrafttredelse. I en slik situasjon plasseres disse reglene i selve den normative handlingen og handler i prioritetsrekkefølge i forhold til ovennevnte generelle regel.

Trinn 4

Spesielle regler for ikrafttredelse av individuelle føderale lover er vanligvis plassert i en egen seksjon på slutten av forskriften. Denne delen kalles de siste og overgangsbestemmelsene. For eksempel kan denne delen inneholde en regel om at loven trer i kraft 180 dager etter datoen for den offisielle publiseringen. I dette tilfellet er det den spesifiserte regelen som gjelder, og ikke hovedregelen.

Trinn 5

Noen ganger opprettes en uavhengig ikrafttredelse for individuelle artikler i den føderale loven. I dette tilfellet er den aktuelle forskriften også plassert i den beskrevne sluttdelen. Det gjelder bare de strukturelle delene av den normative handlingen som er angitt i den.

Trinn 6

Hvis den føderale loven er omfangsrik, inneholder mange bestemmelser som er forskjellige i innholdet, som i den nåværende sosioøkonomiske situasjonen bør tre i kraft på forskjellige tidspunkter, så en egen normativ handling om prosedyren for ikrafttredelsen av dette føderale lov er vedtatt. Vanligvis har denne loven også status som en lov, den fastsetter vilkårene for ikrafttredelse av individuelle normer, og fremgangsmåten for deres anvendelse kan bestemmes. I dette tilfellet går denne loven også foran de generelle reglene.

Anbefalt: