Hvor Du Skal Begynne For En Uerfaren Rektor

Innholdsfortegnelse:

Hvor Du Skal Begynne For En Uerfaren Rektor
Hvor Du Skal Begynne For En Uerfaren Rektor

Video: Hvor Du Skal Begynne For En Uerfaren Rektor

Video: Hvor Du Skal Begynne For En Uerfaren Rektor
Video: СОННЫЙ ПАРАЛИЧ * НОЧЬ В ШКОЛЕ ЧЕРНОБЫЛЯ! Что скрывается в ПОДВАЛАХ ШКОЛЫ?! 2024, April
Anonim

Hver lærer har sine egne ideer om hva en utdanningsinstitusjon skal være og hva en skoleleder skal gjøre. Disse ideene faller ikke alltid sammen med virkeligheten, selv om læreren har jobbet lenge på skolen og har autoritet blant studenter og kolleger. En gang i direktørstolen kan til og med en veldig god lærer bli forvirret, fordi han ikke vet hvor han skal begynne å jobbe i en ny stilling.

Utforsk programmene skolen driver med
Utforsk programmene skolen driver med

Hvem kan være regissør

Lokale myndigheter, som inkluderer utdanningskomiteer, oppretter vanligvis en personalreserve av lærere med organisatoriske ferdigheter. Hvis lederen for en utdanningsinstitusjon forlater av en eller annen grunn, blir den som ble inkludert i denne reserven utnevnt til hans sted. I dette tilfellet er den nye lederen vanligvis ikke tapt, siden han fullførte spesielle kurs ved instituttet for videregående opplæring, lærte å forstå lovgivning og økonomiske problemer. Men det hender at bare en initiativlærer som ikke har noen spesiell opplæring, blir utnevnt til en lederstilling. I dette tilfellet må den nye direktøren i det minste begynne å mestre disse problemene. Selvfølgelig må du håndtere andre ting parallelt.

Gammel skole eller ny?

Dette er et veldig viktig spørsmål. Hvis skolen er gammel, har den allerede noen tradisjoner, og lærerne har en mening om hva regissøren skal være. Du vil uunngåelig bli sammenlignet med din tidligere leder. Derfor er det først og fremst fornuftig å snakke med ham og spørre om tradisjoner, lærere, programmer. Selvfølgelig vil mange spørsmål fjernes hvis du allerede har jobbet på denne skolen i noen tid. Men i alle fall må du snakke med den tidligere direktøren og be om å gjøre deg kjent med den økonomiske situasjonen, funksjonene ved å fylle ut dokumentasjonen, utviklingsprogrammet til utdanningsinstitusjonen, hvis den allerede eksisterer.

Hvis du tar imot en ny skole, bør du starte med en omvisning i bygningen. Se på i hvilken tilstand det er, hvis det er noen ufullkommenheter, når de omtrent vil bli eliminert. Bli opptatt med å forberede dokumentasjon. Selv om lærerpersonalet ennå ikke er rekruttert og barnelistene ikke er klare, kan du utarbeide noen dokumenter selv. Prøver kan fås fra utdanningskomiteen eller lastes ned fra det offisielle nettstedet til Undervisningsdepartementet.

Kadre er alt

Bli kjent med teamet. Enten du adopterer en gammel skole eller en ny, snakk med hver lærer hver for seg. Finn ut hvilket program han jobber med, om han er komfortabel med skolens arbeid, hva han vil gjøre for å utvikle det. Prøv å etablere et rolig, tillitsfullt forhold med konstruktiv kritikk og gratis diskusjon av spørsmål. Det er fullt mulig at det er i en samtale med lærere at en idé vil bli født på hvilken vei skolen vil gå videre. Etter å ha snakket med alle, skissere potensialet for utvikling, samle hele teamet og diskutere.

Sertifisering, akkreditering, lisensiering

Ikke glem å finne ut når skolen ble sertifisert og akkreditert, samt lisensens gyldighet. Det er mulig at arbeidet ditt som direktør kan begynne med å søke om en av disse obligatoriske prosedyrene. Hvis skolen er ny, må spørsmålet om hvor lenge utdanningsinstitusjonen din vil gå gjennom disse prosedyrene avklares med utdanningskomiteen.

Anbefalt: