Hvordan Flygeledere Fungerer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Flygeledere Fungerer
Hvordan Flygeledere Fungerer

Video: Hvordan Flygeledere Fungerer

Video: Hvordan Flygeledere Fungerer
Video: Bli flygeleder - Tårnet på Oslo lufthavn 2024, Kan
Anonim

Flygelederen kontrollerer bevegelsen av lufttransport på himmelen. Dette yrket krever mye ansvar og oppmerksomhet. Start og landing av et fly eller helikopter avhenger av profesjonaliteten til flygeledere.

Hvordan flygeledere fungerer
Hvordan flygeledere fungerer

Bruksanvisning

Trinn 1

Alt luftrom er delt inn i soner. En bestemt utsender er ansvarlig for hver av dem. På flyplassens kontrollpunkt utarbeides en daglig plan for bevegelse av fly. Flygelederen koordinerer utførelsen med andre tjenester og flyplasser. Senderen må til enhver tid være i kontakt med mannskapene på hvert fartøy. Han har full kontroll over himmelen. Flytrafikk styres av drosjesjefen. Lanserings- og landingssenderen organiserer starten og slutten av flyprosessen.

Steg 2

Start- og landingssonen ligger innenfor en radius på 50 km i en høyde på opptil 2100 m. Klaring for innflyging eller innledende stigning utstedes av sirkelkontrolleren. I en høyde fra 2100 til 5700 m ledes trafikken av innflygingskontrolleren. Et radarsystem er plassert i innflygingskontrollrommet. De brukes til å bestemme flynummer, flyhastighet, samt flyhøyde og tilknytning til flyselskapet. I sonen 90-120 km fra flyplassen beregner denne kontrolleren sekvensen av landingsinnflyginger for hvert fly, samt flyintervallene. Når et fly nærmer seg en flyplass, vises et grønt signal på radarskjermen. Fra dette øyeblikket overføres flytrafikkontrollprosessen til kontrolltårnet.

Trinn 3

Avsenderen av distriktssenteret styrer flyet i en høyde av 2100-17000. I terminalområdet overføres ansvaret til kontrolleren til det lokale luftforbindelsespunktet. Plikten til hver utsender inkluderer å overvåke situasjonen i luften ved hjelp av en spesiell skjerm. Han må ta hensyn til de meteorologiske forholdene, tidsplanen for skipets bevegelse. Fra den blir informasjon om drivstoffforsyningen sendt til flybesetningen. Avgjørelsen tas av senderen på veldig kort tid. Regelmessigheten av skipets bevegelse i luften, så vel som deres sikkerhet, avhenger av hans handlinger. Samtidig kan omtrent 20 fly være i avsenderens oppmerksomhetsområde. Bevegelsen på himmelen er regulert døgnet rundt. Hver handling fra utsenderen styres av instruksjoner og regler. Han trenger å ha kunnskap på mange områder. I tillegg til lovene om luftfart, er det nødvendig å forstå luftfartsmeteorologi.

Trinn 4

En time før skiftet til vakterne er det nødvendig å gjennomgå instruksjoner. Rett før orienteringen vil hver avsender ha en medisinsk undersøkelse. Under den er alle forpliktet til å bestå en alkoholprøve, måle blodtrykk og puls. Informasjonen i seg selv er informasjon om værforholdene og flyplassens drift. Alle sendernes samtaler blir tatt opp på lufta. De får 50 minutters pause annenhver time. Ofte er avsenderens arbeidsplan en natt- og dagvakt, etterfulgt av to fridager.

Anbefalt: