Hvordan Bli Pensjonist

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bli Pensjonist
Hvordan Bli Pensjonist

Video: Hvordan Bli Pensjonist

Video: Hvordan Bli Pensjonist
Video: Lahlum forklarer | Hva er egentlig pensjon? 2024, Kan
Anonim

Når de har fylt 60 år for menn og 55 for kvinner, kan de pensjonere seg, noe som betyr oppsigelse av arbeid med etterfølgende mottak av månedlige utbetalinger fra staten. Du kan søke om pensjon på stedet der du jobber.

Hvordan bli pensjonist
Hvordan bli pensjonist

Bruksanvisning

Trinn 1

Sjekk på forhånd i hvilken alder du kan pensjonere deg. For å gjøre dette ved lov, etter å ha nådd 60 år (menn) eller 55 år (kvinner), må du ha minst 5 års arbeidserfaring. Det er visse unntak, for eksempel hvis du må jobbe i farlige eller fysisk vanskelige jobber. I disse og noen andre tilfeller vil du kunne trekke deg tidligere, i samsvar med russisk lov eller kravene spesifisert i arbeidsavtalen din. Hvis du har jobbet i mindre enn fem år, er du fortsatt berettiget til en spesiell sosial pensjon.

Steg 2

Begynn å samle det nødvendige papirarbeidet. Arbeidsgiveren må gi deg en bekreftet kopi av arbeidsboken eller selve dokumentet. Det kommer an på om du planlegger å si opp jobben din i fremtiden. Om ønskelig kan den ansatte fortsette å jobbe, selv etter å ha blitt pensjonist. Få også et sertifikat for lønnen din i de fem årene du har ansatt. Det er ikke nødvendig å ta hensyn til de siste, du kan velge de årene du for eksempel mottok høyest lønn. I tillegg, for å søke om pensjon, trenger du et pass med registreringen som er angitt i den.

Trinn 3

Ta alle dokumenter til filialen til Pensjonskassen i Russland der du bor. Plasseringen til nærmeste filial finner du på organisasjonens nettsider. Vær oppmerksom på at i noen organisasjoner sender en spesiell HR-offiser dokumenter til pensjonsfondet. Hvis du søker pensjon på egen hånd, kan du skrive en søknad ved hjelp av en av prøvene som blir gitt til deg på avdelingen. Så snart FIU vurderer søknaden din, vil du kunne motta pensjonssertifikat og velge metoden for å motta penger - via post, til en bankkonto eller hjemlevering.

Anbefalt: