Hvordan Skrive Artikler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive Artikler
Hvordan Skrive Artikler

Video: Hvordan Skrive Artikler

Video: Hvordan Skrive Artikler
Video: Skrive artikkel 2024, Kan
Anonim

Ved første øyekast er det ikke noe vanskelig å skrive artikler. Men i virkeligheten er dette ikke helt sant. Det er visse regler og visse hemmeligheter som må følges hvis du vil lykkes i denne vanskelige virksomheten.

Hvordan skrive artikler
Hvordan skrive artikler

Mange håpefulle tekstforfattere lurer på hvordan de skal skrive artikler. Faktisk, i denne sjangeren er det visse regler, hvis overholdelse er obligatorisk. Før du snakker om dem, skal det imidlertid påminnes at det er to andre punkter uten en god artikkel uten. Dette er mestring av ordet (inkludert leseferdighet og stilart) og mestring av materialet. Resten er et spørsmål om erfaring og teknikk.

Regler for å skrive en artikkel

Det er flere av dem, og de er ikke så vanskelige å huske som det kan virke ved første øyekast.

Regel 1. Før du begynner å skrive en artikkel, må du organisere arbeidsplassen riktig. Det er veldig viktig at ingen og ingenting distraherer deg fra den kreative prosessen. Du vil definitivt trenge en penn, bærbar PC, blyant eller åpen kildekode-tekstredigerer på datamaskinen eller den bærbare datamaskinen. Forbered alle disse forsyningene på forhånd.

Regel nr. 2. Selv om du er kjent med materialet, ikke vær lat og studer to eller tre informasjonskilder om emnet i artikkelen. For det første er dette en flott mulighet til å berike din kunnskap, og for det andre vil denne tilnærmingen bli forsikring i tilfelle du tar feil om noe.

Regel 3. Når du har lest materialene nøye, fortsetter du med å lage en plan for en fremtidig artikkel. Dens struktur må nødvendigvis omfatte innledningen, hoveddelen (muligens delt inn i en eller flere underoverskrifter) og konklusjonen. Skriv foran seksjonene hvor mange tegn som skal tildeles hver av dem. Forholdet mellom tegn skal være omtrent som følger: introduksjon - 1/5, konklusjon - 1/5, hoveddel - 3/5 av artikkelen. De. hvis du skriver en artikkel på fem tusen tegn uten mellomrom, må du tildele tusen tegn til introduksjonen og den siste delen. De resterende tre tusen vil være hoveddelen, som heller ikke skader å bli delt inn i like underavsnitt (1/5, eller i dette eksemplet, 1000 tegn for hver av dem). Imidlertid er denne regelen ikke alltid sant. Husk å ta med sunn fornuft også når du bruker den.

Regel nr. 4. Unngå "samtalestil". Artikkelen skal være så nøytral som mulig, stilistisk "justert". Dette gjelder spesielt for nyhetsformatet. Det eneste unntaket er bloggartikler. Her har forfatteren råd til å "slappe av" litt.

Hemmeligheter med "smakfull" tekst

Vet du hvordan artikler smaker? De kan være "kjedelige", "smakløse", "strengete", "krydret", "kraftige", "salte osv." Alle de "kulinariske" epitetene er utallige. Hvorfor er den ene artikkelen assosiert med dårlig smak og virker slank, mens den andre bare prøver å brenne? Hvorfor leser vi noen tekster og glemmer umiddelbart, mens andre holder i søppelkassene i mange år? Det handler om profesjonelle hemmeligheter.

Den første er den emosjonelle bakgrunnen. Artikkelen kan holdes i en helt nøytral stil, med en perfekt justert form, men på et underbevisst nivå vil vi oppfatte den på en helt annen måte. Hvorfor? Fordi den inneholder et kraftig informasjonslag gjemt bak tilsynelatende nøytrale ord.

I tillegg til de "spesielle" ordene, er den indre rytmen i artikkelen av stor betydning. Prøv å alternere lange og korte setninger, bruk spørsmålstegn og utropstegn, og du vil selv føle hvordan teksten din vil "spille" på en ny og uventet måte. Bare ikke overdriv.

Det er en hemmelighet til, sannsynligvis den viktigste, uten hvilken alt det ovennevnte ikke vil fungere. Hold det enkelt. Ikke slip ut unødvendige tegn fra deg selv, ikke trekk ut av deg ufattelige setninger, hvis betydning selv du kanskje ikke helt forstår - har synd på leseren. Teksten til en ekte, "levende" artikkel er ikke født i hodet ditt, men litt til høyre og under - i hjertet ditt.

Anbefalt: