Hvordan Lage En Tilleggsavtale Til En Arbeidsavtale

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Tilleggsavtale Til En Arbeidsavtale
Hvordan Lage En Tilleggsavtale Til En Arbeidsavtale

Video: Hvordan Lage En Tilleggsavtale Til En Arbeidsavtale

Video: Hvordan Lage En Tilleggsavtale Til En Arbeidsavtale
Video: Arbeidsavtale 2024, April
Anonim

En tilleggsavtale er et dokument som sikrer eventuelle endringer i arbeidsforhold, det vil si endringer i en hvilken som helst klausul i en arbeidsavtale. En arbeidsavtale er underlagt artikkel 67 i den russiske føderasjonens arbeidskode og er en bilateral avtale. Derfor må eventuelle endringer gjøres med gjensidig samtykke. Dokumentet er signert av to parter og er et vedlegg til hovedkontrakten.

Hvordan lage en tilleggsavtale til en arbeidsavtale
Hvordan lage en tilleggsavtale til en arbeidsavtale

Nødvendig

  • - skriftlig melding;
  • - skriftlig samtykke fra arbeidstakeren (hvis arbeidsfunksjonene endres eller ytterligere ansvar innføres)
  • - tilleggsavtale i duplikat;
  • - rekkefølge.

Bruksanvisning

Trinn 1

Arbeidsgiveren er forpliktet til å varsle den ansatte om alle endringer i arbeidsforhold to måneder før de planlagte endringene. Den ansatte må sette sin signatur på varselet, noe som vil bety at han er kjent med de kommende endringene.

Steg 2

En arbeidsavtale kan være ledsaget av så mange tilleggsavtaler som kreves for å endre enhver klausul i selve kontrakten i løpet av hele arbeidsforholdet.

Trinn 3

Før arbeidsgiveren blir kjent med tilleggsavtalen, må arbeidsgiveren innhente skriftlig samtykke fra ham om at han ikke er imot endringer i arbeidsavtalen og godtar å jobbe under de nye forholdene. Samtykke er bare nødvendig i tilfeller av betydelig endring i arbeidsfunksjoner eller ved overføring til en annen stilling, samt til en annen strukturell enhet eller til en annen lokalitet. I alle andre situasjoner er signeringen av avtalen den ansattes samtykke.

Trinn 4

Tilleggsavtalen skal angi dato, måned, år for utarbeidelse, organisasjonens fulle navn, detaljene til den ansatte og hans stilling. Angi også nummeret på hovedkontrakten, alle punktene som endringene har skjedd for og begrunnelsen for endringene. Hvis forholdene ikke endres under andre klausuler, bør det angis at alle andre klausuler i hovedkontrakten anses som uendrede. En avtale kan indikere flere klausuler om endringer med en detaljert beskrivelse av dem.

Trinn 5

Hvis endringene påvirket lønningene, indikerer dokumentet et nytt lønns- eller tariffbeløp og begrunnelsen for å senke eller øke lønnen.

Trinn 6

Når en ansatt midlertidig overføres til en annen stilling eller når en kombinerer hovedstillingen, er det nødvendig å angi datoen for overføringen, start- og sluttdato for utførelsen av arbeidsfunksjoner. Hvis perioden ikke er spesifisert, anses overføringen på ubestemt tid på grunnlag av en tilleggsavtale.

Trinn 7

Dokumentet er signert av arbeidstakeren og arbeidsgiveren. En kopi av den er vedlagt arbeidstakers ansettelseskontrakt og forblir i hans hender, den andre - hos arbeidsgiveren. En tilleggsavtale uten arbeidskontrakt anses ikke som gyldig.

Trinn 8

Arbeidsgiveren utsteder en ordre som angir alle endringene som er gjort i hovedkontrakten, begrunnelsen for endringene. Gir nummer og signatur. Ordren introduseres for arbeidstakeren og regnskapsavdelingen dersom endringene gjelder økning eller reduksjon i lønn.

Trinn 9

Hvis arbeidstakeren ikke signerer en tilleggsavtale eller ikke er enig i endringene, har han rett til å avslutte arbeidsforholdet uten forfallstid.

Anbefalt: