Hvordan Registrere Deg Hos Arbeidsformidlingen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Registrere Deg Hos Arbeidsformidlingen
Hvordan Registrere Deg Hos Arbeidsformidlingen

Video: Hvordan Registrere Deg Hos Arbeidsformidlingen

Video: Hvordan Registrere Deg Hos Arbeidsformidlingen
Video: NOKIOS 2020 - Plenum 3 2024, April
Anonim

Hvis du er sikker på at du raskt vil finne en ny jobb på egen hånd, kan det hende du ikke registrerer deg hos arbeidsformidlingen. Imidlertid kan mange av tjenestene til denne organisasjonen være nyttige. Og for å kunne bruke dem, må du oppnå offisiell arbeidsløs status. For å gjøre dette må du levere de nødvendige dokumentene til arbeidsformidlingen.

Hvordan registrere deg hos arbeidsformidlingen
Hvordan registrere deg hos arbeidsformidlingen

Nødvendig

  • - passet;
  • - sysselsettingshistorie;
  • - vitnemål, sertifikat eller annet pedagogisk dokument;
  • - fødselsattester for barn (hvis noen);
  • - et lønnsbevis fra det siste arbeidsstedet i form av et arbeidssenter.

Bruksanvisning

Trinn 1

Det første dokumentet de ønsker å se på sysselsettingssenteret er arbeidsboken din. I dette tilfellet bør den aller siste oppføringen i den handle om oppsigelse. Hvis dokumentet indikerer at du jobber et sted, kan du bare søke om status som arbeidssøker. Det betyr behovet for å registrere seg på sysselsettingssenteret og gå til intervjuer i sine områder, men ingen andre "gulrøtter" for arbeidsledige (fordeler, gratis opplæring hvis ønskelig og mulig, tilskudd til å starte egen virksomhet) er ikke avhengige av.

Steg 2

Tidligere gründere og grunnleggere av virksomheter må gi arbeidsformidlingen et sertifikat for nedleggelse av den enkelte gründer eller avvikling av selskapet. Hvis de samtidig har en arbeidsbok, må du også vise den.

De som ikke har eller ikke har en arbeidsbok, må fortelle de ansatte på arbeidsformidlingen om dette. Fra slike mennesker kreves bare et dokument om det høyeste tilgjengelige utdanningsnivået. De som har arbeidsrekord, bør også ta med den.

Hvis du har barn, må du også gi fødselsattester for hver av dem.

Trinn 3

Etter å ha undersøkt dokumentene dine, vil de ansatte på arbeidsformidlingen gi deg en form for et lønnsbevis som må fylles ut på det siste arbeidsstedet ditt. De som ikke har jobbet før trenger ikke dette.

Stønadens størrelse avhenger av den offisielle lønnen. Imidlertid er det maksimale beløpet ikke stort, noen anstendig inntjening gjenspeiles i uttalelsene mer enn dekker den.

Men de som ikke jobbet, tidligere gründere og andre, må nøye seg med minimumsgodtgjørelsen.

Trinn 4

Når du tar med lønnsbeviset ditt, blir du bedt om å fylle ut et spørreskjema. I tillegg til personopplysninger må du spesifisere dine krav til ønsket jobb og tjenestene du vil motta fra arbeidsformidlingen.

Etter å ha fylt ut spørreskjemaet og sjekket det av sentermedarbeideren, vil du bli tildelt tidspunktet for ditt første besøk. Planen for besøk til arbeidsformidlingen må overholdes nøye, ellers blir fordelene fratatt.

Anbefalt: