Hvordan Beregne Akkordlønn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Akkordlønn
Hvordan Beregne Akkordlønn

Video: Hvordan Beregne Akkordlønn

Video: Hvordan Beregne Akkordlønn
Video: Calculating Piecework Pay 2024, Kan
Anonim

Arbeidslønn er etablert ved en tariffavtale eller andre lovbestemmelser som kun er bindende for denne virksomheten. Hvis det i henhold til ansettelseskontrakten opprettes en betalingsmåte for denne spesifikke ansatt, beregnes den i følgende rekkefølge.

Hvordan beregne akkordlønn
Hvordan beregne akkordlønn

Bruksanvisning

Trinn 1

Arbeidslønn innebærer beregning av lønn basert på mengden arbeid som er utført og prisene per enhet av dette volumet. Bestem hvilket dokument som vil være form for regnskap: arbeidsordre, rutekart, journalark, akkordordre, godkjenningsbevis for utført arbeid osv. Det er ikke noe enhetlig skjema for disse dokumentene, så utvikle dem for din bedrift selv.

Steg 2

Bestem pakken med nødvendige primære dokumenter, med tanke på typen akkordbetaling. Hvis det er en direkte akkordordre, kreves det en ordre som fastslår akkordpriser for hver type arbeid og akkordantrekk. Med progressiv lønn på deltakst, trenger du, i tillegg til akkordordre, etablerte stykkpris for det arbeidet eller produktene som skal produseres utover standarden. Hvis betalingstypen er bonus, er det nødvendig å utstede en ordreordre og utstede en bonusordre.

Trinn 3

Hvis en ansatt har indirekte akkordlønn (hjelpearbeidere og teknisk og teknisk personell), bør lønnen hans stå i direkte forhold til hvordan hovedarbeiderne, teamene eller seksjonene servert av ham eller underordnet ham. På samme tid, for levering til regnskapsavdelingen, utarbeide en enhetsordre for en bestemt type arbeid, en timeliste og tariffer for hovedansatte.

Trinn 4

Pålegge etter ordre ansvaret for å regnskapsføre produksjonen av arbeidere i hver divisjon av bedriften din. Vanligvis ledes den av formenn eller formenn. Denne plikten kan tildeles etter ordre til enhver annen ansatt.

Trinn 5

Gjør en lønnsberegning, ta i betraktning mengden arbeid som er utført eller produserte produkter i rapporteringsperioden og stykkpriser. Bestem brikkesatsen som kvotienten for å dele timetariffen (daglig), fastlagt i samsvar med kategorien av utført arbeid, med timen (daglig) sats. Produksjonshastigheten er mengden produkter som en gitt arbeidstaker, som har en viss faglig kvalifikasjon, må produsere per tidsenhet.

Anbefalt: