Hva Er Fordelene For En Funksjonshemmet Fra Barndommen?

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Fordelene For En Funksjonshemmet Fra Barndommen?
Hva Er Fordelene For En Funksjonshemmet Fra Barndommen?

Video: Hva Er Fordelene For En Funksjonshemmet Fra Barndommen?

Video: Hva Er Fordelene For En Funksjonshemmet Fra Barndommen?
Video: Skolestart for funksjonshemmede barn og deres foreldre 2024, April
Anonim

Bare en medisinsk og sosial undersøkelse (MSE) kan gjenkjenne en person som funksjonshemmet. I følge resultatene kan en person tildeles en av tre funksjonshemmingsgrupper.

Hva er fordelene for en funksjonshemmet fra barndommen?
Hva er fordelene for en funksjonshemmet fra barndommen?

Hvis en voksen helt eller delvis mister arbeidsevnen i alle aldre, blir han anerkjent som en funksjonshemmet person. Barn kan være det umiddelbart etter at riktig diagnose er etablert. Vi kan snakke om fødsel eller intrauterint traume. Som et resultat kan det være behov for konstant behandling og pleie.

Etter at sykdommen er registrert av en nevrolog, får barnet en funksjonshemning i en periode på to år. Etter denne perioden blir den funksjonshemmede undersøkt på nytt. Hvis manifestasjonen av syndromene nok en gang ikke avtar, formaliseres funksjonshemmingen på ubestemt tid. Det er ingen funksjonshemmingsgruppe for barn. Den er kun reservert for voksne. Indikasjonene der en person blir anerkjent som funksjonshemmet, er etablert av Helsedepartementet.

Pensjonen for funksjonshemmede siden barndommen er lik alderspensjonen. Barn under 16 år får et tillegg på halvparten av beløpet. I tillegg til materielle fordeler har personer med nedsatt funksjonsevne fra barndommen en rekke fordeler.

Barnehemmede fordeler

Funksjonshemmede barn har en stor liste over fordeler. De kan:

- opp til 16 år for å kjøpe medisiner gratis, samt rekkverk, rullestoler og andre rehabiliteringsmåter;

- som et prioritert spørsmål, å få plass i barnehager, medisinske og forebyggende og helseinstitusjoner;

- ri gratis på alle typer bytransport, unntatt drosjer (for barn med synshemming, uten to lemmer eller med lammelse);

- motta sesongrabatt på billettprisen for reise med tog, vann, mellomtransport

- å utstede bilag gratis for spa-behandling;

- få 50% rabatt på reiser til stedet for slik behandling (funksjonshemmede barn fra 3 til 16 år inklusive og deres medfølgende personer, som kan være en av foreldrene, foresatte, kurator).

Siden februar 2013 har betalinger til foreldre til funksjonshemmede barn under 18 år økt. Dekret nr. 175 "På månedlige utbetalinger til personer som tar seg av barn med nedsatt funksjonsevne og funksjonshemmede fra barndommen til I-gruppen", økte beløpet med 4, 5 ganger. Ikke-arbeidende foreldre til barn med nedsatt funksjonsevne kan stole på disse pengene. Videre, i alle aldre.

Hva du trenger for å få en månedlig kontant betaling (MAP):

Periodiseringer gjøres basert på dataene som er tilgjengelige i Russland. Derfor trenger de som hadde passende status før 2013 ikke sende inn nye dokumenter der. For alle andre må du samle inn følgende dokumenter:

- pass, fødselsattest eller oppholdstillatelse i den russiske føderasjonen til personen som betalingen skyldes

- et utdrag fra sertifikatet for inspeksjon i GSME;

- pass til personen som tar vare på den funksjonshemmede, fødselsattest eller adopsjonssertifikat;

- sertifikater fra boligmyndigheter;

- dokumenter fra avdelingene til Federal Migration Service;

- personlig uttalelse.

Selvfølgelig må du ta med både kopier av dokumenter og originaler for bekreftelse. Hvis noen dokumenter ikke er nok, må spesialister fortsatt godta de eksisterende. Etter det må du samle de manglende. Fra den første dagen i måneden klagen ble mottatt, belastes beløpet. For dette er det viktig å sikre at når dokumentene mottas, blir datoen for innlevering angitt. Uføretrygden legges til den eksisterende pensjonen månedlig.

Anbefalt: