Eiendom Som En Form For Bevilgning

Innholdsfortegnelse:

Eiendom Som En Form For Bevilgning
Eiendom Som En Form For Bevilgning

Video: Eiendom Som En Form For Bevilgning

Video: Eiendom Som En Form For Bevilgning
Video: Økernveien214 - DNB Eiendom 2024, April
Anonim

Eiendom er klassifisert i henhold til ulike kriterier, hvorav den ene er formen for å sikre ressurser, produksjonsmidler og eiendom av en økonomisk enhet. I denne forbindelse kan det skilles mellom tre typer eiendomseiendom: delvis, kollektiv andel og kollektiv felles bevilgning.

Eiendom som en form for bevilgning
Eiendom som en form for bevilgning

Delvis bevilgning

Til tross for at det er forskjellige tilnærminger til analysen av eiendomsforhold, fremheves generelle kriterier for klassifisering. Samtidig er de viktigste følgende: arten av forholdet mellom eiere, evnen til å dele eiendom mellom fagene og graden av sosialisering av tingene deres av dem. Disse kriteriene gir tre former for bevilgning, hvorav den første er privat bevilgning.

Hovedkomponenten som kjennetegner det er individers holdning til eiendom som en måte å berike seg personlig på. Privat bevilgning skjer i to typer privat eiendom. Den første typen er eiendomsretten til de materielle produksjonsforholdene til en person som bruker andres arbeid. For eksempel kan midler tilhøre en offentlig del, mens den andre delen blir avhengig av eierne, derfor blir utnyttet. Den andre typen er eierskapet til produksjonsmidlene til personen som jobber personlig. Et eksempel på dette er håndverkere og bønder som bare lever av sitt eget arbeid.

Oppgave for kollektiv andel

En annen form er kollektiv aksjebevilling. Den har særegne trekk. For det første er det resultatet av å kombinere private aksjer som er bidratt til felleseien av alle deltakerne. For det andre er det rettet mot å nå alle deltakernes felles mål, derfor kan det ikke gjennomføres uten en eneste ledelse. For det tredje fordeles resultatene av bruk av eiendommen mellom deltakerne, idet det tas hensyn til andelene til hver av dem.

Kollektivt fellesoppgave

Den siste formen er kollektiv og felles bevilgning. Det er preget av det faktum at det ikke er noen spesifikk andel av eiendommen som tilhører hver eier. I tillegg behandler alle mennesker som er samlet i et team alle produksjonsmidler som tilhører dem uatskillelig. Dette betyr at ingen deltakere selv kan tilpasse noen del av eiendommen og bruke den.

Inntektene fra felleseie fordeles mellom mennesker likt eller avhengig av hvilket arbeidsinnskudd hver deltaker har gitt. Grunnlaget for denne formen for bevilgning er rettferdighet og tillit, siden hver person i et team er helt avhengig av andre medlemmer. Samtidig stoler alle på fraværet av ulovlige handlinger som vil påvirke inntekten til enhver deltaker negativt.

Anbefalt: