Hvordan Anke Retten

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Anke Retten
Hvordan Anke Retten

Video: Hvordan Anke Retten

Video: Hvordan Anke Retten
Video: Breivik ble avbrutt av dommer 2024, Kan
Anonim

Enhver domstolsavgjørelse kan ankes ved å inngi skriftlige klager (anke, kassering osv.) Til et høyere rettsorgan på riktig stadium av rettslig behandling. Prosedyren for innlevering og behandling av slike klager er etablert av voldgifts-, sivilprosess- og straffeprosesskodene i Den russiske føderasjonen.

Hvordan anke retten
Hvordan anke retten

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du klager over en rettsavgjørelse, må du avgjøre om den lovbestemte fristen for å inngi den er utløpt. Anker (beregnet på å anke avgjørelser fra fredsdommere) og kassasjonsklager (å anke avgjørelser fra dommere ved distriktsdomstoler) må inngis innen ti dager fra avgjørelsen fra domstolen som behandlet saken i første omgang. Klager sendes til tingretten, kassasjon - til domstolene i føderasjonens konstituerende enheter (regional, republikansk osv.). Tilsynsklager inngis mot rettsavgjørelser som allerede har trådt i kraft innen 6 måneder etter vedtakelsen. Disse klagene rettes til presidiet for retten til en konstituerende enhet i Russland eller til Høyesterett i Russland, til et av kollegiene, avhengig av sakens art.

Steg 2

I voldgiftssaker ankes det over avgjørelser fra voldgiftsdomstoler i en konstituerende enhet i Den russiske føderasjonen som ikke har trådt i kraft lovlig til en regional voldgiftsrett innen en måned fra datoen for avgjørelsen. Kassasjonsappeller over avgjørelser fra voldgiftsdomstoler i de russiske føderasjonens konstituerende enheter som er trådt i kraft, skal inngis til distrikts voldgiftsrett innen to måneder. Tilsynsklager er innlevert til den høyeste voldgiftsretten innen tre måneder fra datoen for ikrafttredelse av den siste avgjørelsen i saken.

Trinn 3

Kravene til alle typer klager er generelle, de må inneholde en innledende del (forutsetninger), den viktigste (beskrivende og motiverende) og innlegg. Unnlatelse av å overholde reglene for å utarbeide en klage hindrer deg ikke i å behandle den på nytt etter at alle manglene er eliminert.

Trinn 4

Begynn å inngi en klage ved å spesifisere detaljene i retten du sender den til, samt dine personopplysninger og data om andre personer som er involvert i saken.

Trinn 5

I hoveddelen av klagen, gi en indikasjon på innholdet i avgjørelsen du anfægtes, beskriv dine krav og oppgi grunnene for at denne rettsavgjørelsen etter din mening bør erklæres ulovlig og kan endres eller kanselleres. Dette kan være en feil definisjon av omstendighetene som er relevante for denne saken eller fravær av bevismateriale, brudd på materiell eller prosessfull lov.

Trinn 6

I begjæringsdelen, oppgi din forespørsel om å kansellere eller endre avgjørelsen du anker. Det viktigste er at kravet ditt er i samsvar med myndighetene til retten som klagen sendes til. Ellers vil det forbli uten hensyn og vil bli returnert til søkeren.

Trinn 7

Skriv deretter under klagen din, dater den i dag. Legg ved bevisene du har (hvis noen) til klagen din for å støtte klagen.

Anbefalt: