Hvordan Anklager En Dommer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Anklager En Dommer
Hvordan Anklager En Dommer

Video: Hvordan Anklager En Dommer

Video: Hvordan Anklager En Dommer
Video: Yoyo test dommere La Manga 2014 2024, Kan
Anonim

Grunnloven til Den Russiske Føderasjon garanterer immuniteten til dommere i Russland. Dette betyr muligheten for å bringe en dommer for retten bare på den måten som loven foreskriver.

Hvordan straffeforfølge en dommer
Hvordan straffeforfølge en dommer

Bruksanvisning

Trinn 1

Og dette betyr slett ikke at en dommer med høy status ikke kan bringes til disiplinær, administrativ eller strafferettslig ansvar under noen påskudd. Dommere (verdens og føderale) kan bringes til disiplinæransvar av et av organene i rettssamfunnet - dommernes kvalifikasjonskollegium. Dommere ved den høyeste og høyere voldgiftsretten i Russland er involvert av Høyere Kvalifikasjonskollegiet for dommere i Russland. Og dommerne ved den russiske føderasjonens konstitusjonelle domstol bringes til disiplinæransvar ved avgjørelse fra samme domstol.

En dommer er kun underlagt dette ansvaret hvis han bryter normene i den russiske føderasjonens lov "om dommerstatus i Russland" eller bestemmelsene i loven om rettsetikk. Samtidig sjekker kvalifiseringskollegiene klager og rapporter om brudd begått av dommeren fra enhver person som søkte dem. Resultatet av inspeksjonen utført av dem i forhold til dommeren kan ilegges en straff i form av en advarsel eller en avgjørelse om den tidlige avslutningen av dommerens fullmakter.

Steg 2

For å bringe en hvilken som helst dommer til administrativt ansvar er det nødvendig med en representasjon fra den russiske føderasjonsadvokaten. Det blir forelagt Høyesterett i Den Russiske Føderasjon hvis dommere ved Høyesterett, Konstitusjonelle, Høyeste voldgiftsdomstoler og domstoler i de russiske føderasjonskomponentene er involvert. Hvis vi snakker om dommere ved domstoler med generell jurisdiksjon, går innleveringen til retten for den tilsvarende konstituerende enheten i Russland.

Trinn 3

Beslutningen om å iverksette en straffesak mot en dommer tas bare av formannen for den russiske føderasjonens etterforskningskomité. Den konstitusjonelle domstolen i Den russiske føderasjonen må gi sitt samtykke til å bringe en dommer ved den russiske føderasjonens forfatningsdomstol til strafferettslig ansvar. De respektive kvalifikasjonskollegiene til dommere gir sitt samtykke til involvering av dommere fra de høyeste voldgiftsdomstoler, de øverste voldgiftsdomstolene, domstolene i de russiske føderasjonens konstituerende enheter og andre domstoler med generell jurisdiksjon.

I straffesaker brukes en spesiell prosedyre for denne kategorien personer.

Anbefalt: