Hvordan Bestemme Spesialiseringsforholdet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Spesialiseringsforholdet
Hvordan Bestemme Spesialiseringsforholdet

Video: Hvordan Bestemme Spesialiseringsforholdet

Video: Hvordan Bestemme Spesialiseringsforholdet
Video: ᴴᴰ, HVORDAN STORBRITANNIEN styrer VERDEN? England Er En Parasit For Alle Lande 2024, Kan
Anonim

Spesialiseringskoeffisienten er en parameter som lar deg vurdere hvor fokusert produksjonen din er på produksjonen av en type produkt. Det er nødvendig for både langsiktig og kortsiktig planlegging av utviklingsstrategien.

Hvordan bestemme spesialiseringsforholdet
Hvordan bestemme spesialiseringsforholdet

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem profiltypen for virksomheten i en viss periode. For å gjøre dette, analyser du dataene i regnskapsrapporten. Velg typen aktivitet som gir størst inntekt eller som står for størst produksjonskapasitet. Hvis antall produserte produkter avhenger av antall bestillinger for det, vil disse parametrene falle sammen, så definisjonen av kjerneaktiviteten vil ikke endres fra hvilken du velger. Ellers, hvis du produserer et produkt uavhengig av etterspørsel, fortsett fra typen aktivitet eller produkter som produseres i størst mengde i løpet av perioden du har valgt. Skriv ned denne verdien og merk den som Cr.

Steg 2

Skriv ut den totale kostnaden for ferdige varer som faktisk er produsert av bedriften for rapporteringsperioden du beregnet forrige parameter for. Dette kan gjøres på grunnlag av regnskapsdata ved hjelp av rapporten om frigjøring av ferdige varer. Hvis selskapet ditt opererer i henhold til prinsippet om en planøkonomi, dvs. produksjonsvolumet er ikke avhengig av etterspørsel, bestem den totale kostnaden for ferdige produkter basert på produksjonsplanen til bedriften. Betegn denne verdien med bokstaven C.

Trinn 3

Beregn spesialiseringsgraden. For å gjøre dette, del dataene som er oppnådd i det første trinnet med dataene som er oppnådd i det andre trinnet. Multipliser deretter det resulterende tallet med 100 for å få prosentandelen. Bruk med andre ord formelen Cg / C * 100%, der Cg er kostnadene for produkter for kjerneproduksjon, og C er kostnaden for alle produkter produsert i rapporteringsperioden. For å få et fullstendig bilde av spesialiseringen av en bedrift, er det nødvendig å beregne spesialiseringsforholdet i flere måneder, for eksempel for syv til åtte. Dette vil tillate deg å bestemme trenden med endringer i spesialiseringen av selskapet ditt. En dypere analyse vil avdekke årsakene som påvirker den.

Anbefalt: