Hvordan Fylle Ut Selvangivelse For Enkeltpersoner

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fylle Ut Selvangivelse For Enkeltpersoner
Hvordan Fylle Ut Selvangivelse For Enkeltpersoner

Video: Hvordan Fylle Ut Selvangivelse For Enkeltpersoner

Video: Hvordan Fylle Ut Selvangivelse For Enkeltpersoner
Video: Selvangivelse næringsoppgave levering altinn del 01 2024, Kan
Anonim

Vanligvis, hvis en person er ansatt, betaler arbeidsgiveren alle nødvendige skatter for ham. Men i en rekke tilfeller oppstår en situasjon at en borger må betale tilleggsbeløp eller tvert imot få skattefradrag fra staten. Og i slike tilfeller er det nødvendig å fylle ut selvangivelse. Hvordan kan dette gjøres riktig?

Hvordan fylle ut selvangivelse for enkeltpersoner
Hvordan fylle ut selvangivelse for enkeltpersoner

Nødvendig

  • - Erklærings skjema;
  • - penn.

Bruksanvisning

Trinn 1

Få et selvangivelseskjema. Du kan få det fra din lokale skattemyndighet eller laste den ned fra det offisielle nettstedet til Federal Tax Service (FTS). I dette tilfellet vil det være mulig å fylle ut erklæringen både for hånd og i elektronisk form.

Steg 2

Begynn å fylle ut ved å skrive inn din personlige informasjon. De to første arkene i erklæringen er designet for å gjøre nettopp det. Skriv etternavn, fornavn og patronymic i riktig boks. Inkluder også skattebetalerkoden. Det avhenger av yrket ditt. En individuell entreprenør tilsvarer koden "720", og en person som er ansatt eller ikke utfører arbeidsaktiviteter - "760". Mer sjeldne kategorier av skattebetalere, som bønder, har også sine egne betegnelser. Om nødvendig kan du spørre skattekontoret.

Trinn 3

Angi også fødselsdato og passdata - serie, nummer, dato og utstedelsessted for dokumentet. Skriv ned hjemmeadressen din på den andre siden av erklæringen. Hvis det ikke samsvarer med registreringen, vennligst oppgi det i tillegg. Ikke glem å oppgi statsborgerskap - for russere er dette Russland.

Trinn 4

Fortsett med å fylle ut vedlegget til selvangivelsen. Den består av ark fra A til L. De må fylles ut selektivt, avhengig av hvilken inntekt du vil oppgi og for hva du skal få skattefradrag. Øverst på hvert ansikt er det angitt hvilken informasjon du må oppgi i denne delen. For eksempel er det en seksjon dedikert til inntekt fra advokater, fra verdipapirer, royalties og så videre.

Trinn 5

I de spesielle seksjonene oppgir du skattefradraget du har krav på. Dette kan være kompensasjon når du kjøper et hjem, betaler for utdannelsen din eller barnets utdannelse, sosiale fradrag for barnefamilier og så videre. Ikke glem å ta med dato og signatur på hvert ark.

Anbefalt: