Administrative Saker - Typer Og Prosedyre For Behandling

Innholdsfortegnelse:

Administrative Saker - Typer Og Prosedyre For Behandling
Administrative Saker - Typer Og Prosedyre For Behandling

Video: Administrative Saker - Typer Og Prosedyre For Behandling

Video: Administrative Saker - Typer Og Prosedyre For Behandling
Video: ВЫКЛЮЧИТЕ ТРЮК ИЛИ ЛЕЧЕНИЕ ВЫЗОВА | Мы Дэвис 2024, Kan
Anonim

Administrative saker og lovbrudd er en av grenene til rettspraksis, innenfor rammen som krav mot borgere, offentlige tjenestemenn og ansatte vurderes.

Administrative saker - typer og prosedyre for behandling
Administrative saker - typer og prosedyre for behandling

Innenfor rammen av den administrative prosessuelle kategorien, som i den kriminelle, innledes saker, det treffes rettsavgjørelser som kan ankes. Ansvar for lovbrudd er som regel tildelt i form av en bot, utnevnelse av samfunnstjeneste, fratakelse av retten til å utføre en bestemt type aktivitet.

Hva er en administrativ sak

Administrative saker skiller seg fra straffesaker i alvorlighetsgraden av lovbruddene som vurderes innenfor deres rammer. Som regel truer de ikke andre med betydelig skade, de er generelt ikke farlige. I noen tilfeller er linjen mellom de to hovedgrenene for rettsvitenskap uskarpt. For eksempel når man vurderer brudd på reglene for bilkjøring eller interaksjon med narkotika, bruk av alkoholholdige drikker.

Konsekvensene av å begå administrative brudd på loven - straffen for dem - er mye mildere enn for straffbare forhold. Retten er oftest begrenset til ileggelse av forelegg. Offentlige arbeider eller, i sjeldne tilfeller, tildeles en reell betegnelse for å bringe det administrative ansvaret på nytt.

Hvilke lovbrudd er administrative

Denne kategorien av forbrytelser inkluderer de typene som ikke utgjør en trussel for menneskelivet, betydelig skade for landet eller naturen. En administrativ overtredelsessak kan iverksettes hvis den vurderte lovbruddet

  • krenker noens rettigheter eller truer helse, omdømme,
  • bærer skade på offentlig eller privat eiendom,
  • er økonomisk svindel eller svindel,
  • bryter prosedyren for offentlig forvaltning etablert ved lov,
  • tilsvarer ikke det moralske grunnlaget for samfunnet (smålig hooliganisme),
  • strider mot kravene i trafikkreglene,
  • strider mot militære og samfunnsansvar.

Alle administrative lovbrudd er delt inn i tre hovedgrupper av lovbrudd - økonomiske, politiske, sosiale. Bestemmelse av typen forbrytelse er bare mulig etter behandling av saken, avklaring av alle dens forhold.

Prosedyre for behandling av en administrativ sak

Administrativ jurisdiksjon fungerer i henhold til prinsippet bestemt av lovgivningen. Alle saker blir vurdert først etter en grundig etterforskning av alle omstendighetene, intervjuet vitner og deltakere (saksøker og tiltalte). Møter oppnevnes hvis det er grunnlag for å holde det, som er dokumentert.

Deltakerne i prosessen får beskjed på forhånd slik at de får muligheten til å varsle retten om at de ikke kan komme til avtalt tid dersom noe hindrer dem. Omstendighetene må være overbevisende.

Etter domstolens avgjørelse om en administrativ forbrytelse, uansett hvilken straff som ble pålagt, kan den ankes i samsvar med den allment aksepterte prosedyren. Etter kunngjøringen av avgjørelsen er dommeren forpliktet til å varsle tiltalte.

Anbefalt: