Indeksering Og Regnskapsføring Av Underholdsbidrag

Indeksering Og Regnskapsføring Av Underholdsbidrag
Indeksering Og Regnskapsføring Av Underholdsbidrag

Video: Indeksering Og Regnskapsføring Av Underholdsbidrag

Video: Indeksering Og Regnskapsføring Av Underholdsbidrag
Video: Индикаторы Форекс - Moving Aversge of Oscillator(OsMA) | Подробный разбор 2024, April
Anonim

Det er to typer underholdsbidrag: enten er det en prosentandel av foreldrenes inntekt, eller det er et fast beløp. I begge tilfeller er underholdsbidraget underlagt indeksering.

Indeksering og regnskapsføring av underholdsbidrag
Indeksering og regnskapsføring av underholdsbidrag

Hvis underholdsbidrag betales i henhold til en underholdsbidragavtale, indekseres beløpet på den måten som er spesifisert i avtalen. Hvis det ikke sørger for indekseringsprosedyren, i samsvar med art. 117 i den russiske føderasjonens familiekode.

Denne artikkelen i den russiske føderasjonens familiekode etablerer to alternativer for indeksering av underholdsbidrag: enten i forhold til økningen i minstelønnen som er etablert i den russiske føderasjonens hjemsted for mottakeren av underholdsbidraget, eller i forhold til økningen i minstelønnen i Russland som helhet, hvis det ikke er noen minstelønn i føderasjonens emne.

Det er viktig å vite at hvis retten treffer en avgjørelse om tilbakebetaling av underholdsbidrag i et fast beløp, må den i sin avgjørelse bestemme størrelsen i multipler av livsoppholdets minimum eller som en brøkdel av livsoppholdets minimum.

Hvis det i rettsavgjørelsen og det utstedende dokumentet som er utstedt på grunnlag, er underholdsbidraget angitt i forhold til minstelønnen, kan saksøkeren søke retten med en søknad om å endre metoden og prosedyren for innkreving.

I regnskapet reflekteres disse utgiftene i belastning av kostnadskontoen og kreditering av konto 70. Fradrag fra lønn gjenspeiles i belastning av konto 70 i samsvar med konto 68 "Oppgjør for skatter og avgifter" og 76 "Oppgjør med forskjellige skyldnere og kreditorer "(underholdsbidrag) …

Imidlertid skal det huskes at ikke alle ansattes inntekter, som underholdsbidrag samles fra, blir registrert på konto 70. For eksempel gjenspeiles inntekt fra leie av den ansattes eiendom på konto 73.

Anbefalt: