Hva Er Medisinsk Konfidensialitet

Hva Er Medisinsk Konfidensialitet
Hva Er Medisinsk Konfidensialitet

Video: Hva Er Medisinsk Konfidensialitet

Video: Hva Er Medisinsk Konfidensialitet
Video: Taushetsplikt 1 av 2 2024, Kan
Anonim

Medisinsk hemmelighold inkluderer all informasjon relatert til innbyggernes appell om medisinsk hjelp. Men ikke bare faktumet om konvertering, men mye mer. Denne informasjonen er beskyttet av loven. Men det er også unntak fra loven. Så hva ligger bak legens hemmelighet?

Hva er medisinsk konfidensialitet
Hva er medisinsk konfidensialitet

Selve behandlingen, helsetilstanden, diagnosen sykdommen, samt andre data som er innhentet under undersøkelsen av kroppen og dens behandling, er en hemmelighet. Medisinsk konfidensialitet opprettholdes uavhengig av resultatene av diagnose og behandling.

Legearbeidere har ikke rett til å formidle noen informasjon om en persons helsetilstand, undersøkelsesresultatene hans, samt annen informasjon som er innhentet under undersøkelsen av kroppen og behandlingen. Medisinsk konfidensialitet må respekteres av alle personer som den har blitt kjent med.

I nasjonal lovgivning er det en juridisk norm angående medisinsk hemmelighold - dette er artikkel 61 i den sivile loven i Den russiske føderasjonen "Grunnleggende om lovgivningen i Den russiske føderasjon om beskyttelse av folkehelsen." Den sier at en borger er garantert konfidensialiteten til all informasjon som overføres til ham under en medisinsk undersøkelse. Pasienten bør ikke be om ikke-avsløring av informasjon om seg selv, siden avsløring av medisinske hemmeligheter allerede er forbudt i denne artikkelen. Stillingen som helsearbeider er en garanti for medisinsk konfidensialitet.

Etter pasientens død forblir plikten til ikke å avsløre medisinske hemmeligheter. Utlevering av pasientinformasjon til selv en utenforstående er et brudd på medisinsk konfidensialitet. I dette tilfellet er det ikke viktig under hvilke omstendigheter avsløringen fant sted: om det var en uforsiktig oppbevaring av dokumenter eller en samtale mellom leger foran fremmede.

Under trening, i utførelsen av offisielle og profesjonelle plikter, har noen personer tilgang til informasjon om helsestatus og medisinsk historie for noen pasienter. Utlevering av denne informasjonen er ikke tillatt, bortsett fra tilfellene beskrevet nedenfor.

Det anses ikke som et brudd på medisinsk konfidensialitet å utveksle forretningsinformasjon mellom leger under behandlingen. I noen tilfeller er overføring av informasjon som er en medisinsk hemmelighet tillatt, men bare med skriftlig samtykke fra pasienten eller dennes juridiske representant. For eksempel kan informasjon om helse, diagnose og behandling av en borger overføres til andre for vitenskapelig forskning, for publisering i vitenskapelig litteratur, for bruk i læringsprosessen.

I henhold til lov kan hemmelig informasjon fra en lege også overføres for å behandle et barn under 15 år eller en pasient med nedsatt funksjonsevne, av hensyn til helsen til andre borgere ved en smittsom trussel, på anmodning etterforskningsmyndighetene. I dette tilfellet kan passdata ikke avsløres.

Anbefalt: