Hva Slags Yrke Er En Hundefører

Innholdsfortegnelse:

Hva Slags Yrke Er En Hundefører
Hva Slags Yrke Er En Hundefører

Video: Hva Slags Yrke Er En Hundefører

Video: Hva Slags Yrke Er En Hundefører
Video: Yrke: ambulansearbeider 2024, April
Anonim

En hundefører er spesialist i å jobbe med hunder. Han er engasjert i deres oppvekst og avl. Kynologer kan arbeide i rettshåndhevelsesbyråer, og utstede servicehunder for spesiell trening.

Hva slags yrke er en hundefører
Hva slags yrke er en hundefører

Kynologi studerer anatomi og fysiologi hos hunder av forskjellige raser, metoder for å holde og avle dem. Denne vitenskapen oppsto på begynnelsen av 1800-tallet, funn innen fysiologi og genetikk var av stor betydning. Det største bidraget til utviklingen av cynologi ble gitt av spesialister fra England og Tyskland.

Krav og ansvar

For å være hundefører må du være klar til å omgås hunder hele livet. Og dette er vanskeligere å jobbe enn bare å gå med dyret to ganger om dagen og lære et par kommandoer. Hundeføreren må ha en ganske sterk karakter, fordi han kommer til å bli en autoritet for mange hunder. God fysisk form er også nødvendig for service i kraftenheter.

Hvis en hundefører driver med avl og jobber i en spesiell klubb, må han kjenne kjennetegnene til rasene eller rasen som han jobber med. Også fra hundeføreren kreves kunnskap om hundens psykologi, anatomi og fysiologi. Han må kunne gi førstehjelpsveterinær og ha kunnskap og ferdigheter innen hundetrening.

Mental stabilitet og balansering kreves av hundehandlere. Aggressiv behandling av hunder er inhabil. Han må være i stand til å konsentrere seg og distribuere oppmerksomhet, ikke ha problemer med tale, ha ressurssterkhet. Hundeførere er tålmodige og hardtarbeidende spesialister.

En person som jobber som hundefører, kan delta i flere aktiviteter. Han kan designe forhold for å holde, mate og oppdra hunder. Kan jobbe i samfunn og organisasjoner som trenger tjenester fra hunder. Han kan også vokte husdyr og hjelpe jegere. Og, selvfølgelig, delta i avl av nye raser.

Veibeskrivelse for kynologi

Hundeførerfaget har flere kategorier. Ekspert - arbeider på en utstilling, han er spesialist i en eller flere raser. En treningsinstruktør utvikler treningsprogrammer for hunder. Kynolog-ernæringsfysiolog er ernæringsfysiolog. Hjelperen er en assistenttrener som spiller "den dårlige fyren". Trimmen tar for seg kappens tilstand og utseende. Instruktører trener hunder.

Handler er en hundefører som kjører en hund på en utstilling eller treningskurs. Oppgaven er å vise hunden foran eksperten, fremheve fordelene og maskere feilene. På forhånd håndterer føreren dyret. Han korrigerer atferd bare når det er nødvendig. Kynolog-zoopsykolog organiserer treningsprosessen og realiserer en individuell tilnærming til hver hund. Han forbedrer også forholdet mellom eieren og hunden.

Anbefalt: