Hvordan Beregne Barnepenger Inntil 1,5 år

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Barnepenger Inntil 1,5 år
Hvordan Beregne Barnepenger Inntil 1,5 år

Video: Hvordan Beregne Barnepenger Inntil 1,5 år

Video: Hvordan Beregne Barnepenger Inntil 1,5 år
Video: Ruterskolen #5 - live resultat 2024, April
Anonim

Mens hun er på foreldrepermisjon, har en kvinne rett til en månedlig godtgjørelse, som utbetales av arbeidsgiveren til babyen fyller 1,5 år. Stønaden opparbeides i henhold til reglene fastsatt i den føderale loven "Om obligatorisk sosial forsikring i tilfelle midlertidig funksjonshemming og i forbindelse med barsel" nr. 255-ФЗ datert 29. desember 2006.

Hvordan beregne barnepenger inntil 1,5 år
Hvordan beregne barnepenger inntil 1,5 år

Det er nødvendig

  • - Søknad om levering av foreldrepermisjon for et barn under 3 år;
  • - søknad om avtale og betaling av månedlige ytelser;
  • - et attest fra farens arbeidssted om at han ikke mottar fordeler;
  • - en kopi av barnets fødselsattest.

Bruksanvisning

Trinn 1

For å behandle betalinger, må en ung mor levere følgende dokumenter til regnskapsavdelingen i organisasjonen der hun jobber:

- Søknad om levering av foreldrepermisjon for et barn under 3 år;

- søknad om avtale og betaling av månedlige ytelser;

- et attest fra farens arbeidssted som sier at han ikke mottar fordeler;

- en kopi av barnets fødselsattest.

Steg 2

Siden 2011 har prosedyren for beregning av ytelser endret seg: beløpet beregnes basert på gjennomsnittslønnen til en ansatt de siste to årene, mens tidligere 12 måneder før fødselspermisjonen ble tatt i betraktning. I 2012 har en kvinne rett til å velge hvordan hun vil motta fordeler: i henhold til de gamle reglene eller i henhold til de nye. Hvis den forrige beregningsprosedyren er gunstig for henne, må hun skrive om dette i søknaden om utnevnelse av ytelser.

Trinn 3

For å beregne barnepassegodtgjørelsen for et barn opp til 1,5 år på en ny måte, må du først bestemme det totale beløpet for arbeidstakerlønnen de siste 24 månedene. Vær oppmerksom på at den maksimale årlige inntekten for utbetaling av ytelser i 2010 er 415 000 rubler, og fra 2011 - 463 000 rubler.

Trinn 4

Beregn deretter din gjennomsnittlige daglige inntekt ved å dele den totale inntekten din med 730 dager. Deretter bestemmer du gjennomsnittlig månedslønn: multipliser den resulterende verdien med 30, 4 er gjennomsnittlig antall dager i en måned, etablert ved lov №255-FZ. For å beregne kvinnens fordel, multipliser du den gjennomsnittlige månedslønnen med 40%, eller 0,4.

Trinn 5

Hvis arbeidstakeren valgte den gamle metoden for å beregne barnepassegoder for barn under 1, 5 år, må du bestemme den gjennomsnittlige daglige inntekten ved å dele inntektene i 12 måneder før fødselspermisjon med antall kalenderdager som lønnen er opptjent for.. Utelukk samtidig de dagene da kvinnen ikke utførte arbeidsoppgaver på grunn av midlertidig funksjonshemming, ferie for egen regning, fri osv.

Trinn 6

Husk at for ethvert alternativ for å beregne godtgjørelsen for å ta vare på et barn under 1, 5 år, kan minimumsbeløpet ikke være mindre enn 2326 rubler ved fødselen av det første barnet, og for det andre og påfølgende - i det minste 4652 rubler. Maksimal godtgjørelse i 2012 er satt til 14 625 rubler, men du kan få det når du bruker den nye beregningsmetoden.

Anbefalt: