Hvordan Bestemme Eierandel

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Eierandel
Hvordan Bestemme Eierandel

Video: Hvordan Bestemme Eierandel

Video: Hvordan Bestemme Eierandel
Video: Utvikling av forretningsplan - tips fra gründere 2024, April
Anonim

En klassisk situasjon - ektefellene har søkt om skilsmisse og skal dele den felles ervervede eiendommen. Hvordan bestemme andelen i eiendommen, og er det mulig å gjøre det uten søksmål?

Hvordan bestemme eierandel
Hvordan bestemme eierandel

Bruksanvisning

Trinn 1

I alle fall, som advokatene anbefaler, er det bedre å dele den ervervede eiendommen i minnelighet, etter avtale mellom partene.

Hvis partenes avtale er umulig av objektive eller subjektive grunner, kontakter du retten på bostedet til en av eierne som krever tildeling av en andel. Det skal bemerkes at kravet kan oppfylles fullt ut hvis aksjen kan tildeles in natura (for eksempel når du bytter leilighet).

Steg 2

Hvis du ikke kan dele eiendommen på denne måten, så fyll ut en søknad for å bestemme verdien av aksjen i pengemessige termer.

Trinn 3

Deretter under utførelsen av partenes avtale eller i retten, må du sende inn dokumenter som bekrefter resultatene av en ekspertvurdering av din andel i eiendommen, og det spesifiserte kompensasjonsbeløpet bør ikke være mindre enn markedsverdien.

Trinn 4

Gi andre dokumenter som bekrefter omstendighetene på grunnlag av hvilke du kan søke om tildeling av en andel (skilsmisse, arv ved lov, omorganisering av virksomheten, etc.). Mengden monetær kompensasjon og tidspunktet for utbetalingen bestemmes på samme måte, etter avtale mellom partene eller ved rettsavgjørelse. Den sivile koden i Den russiske føderasjonen gir også unntak fra de generelle reglene for registrering av en andel i eiendom. For eksempel, hvis du har en ubetydelig andel i felleseiendommen, ikke er interessert i å bruke felleseiendommen, eller det er urealistisk å tildele det, tildeler retten umiddelbart, med tanke på disse omstendighetene, betaling av materiell kompensasjon.

Anbefalt: