Hvordan Registrere En Tomt Til Leie Eller Eiendom

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Registrere En Tomt Til Leie Eller Eiendom
Hvordan Registrere En Tomt Til Leie Eller Eiendom

Video: Hvordan Registrere En Tomt Til Leie Eller Eiendom

Video: Hvordan Registrere En Tomt Til Leie Eller Eiendom
Video: 7 tips til deg som skal leie bolig privat 2024, April
Anonim

Land er ikke bare en naturressurs og et produksjonsmiddel for landbruksprodukter, men også grunnlaget for livet. Tomteeierskap og jordleie er de vanligste typene jordrettigheter.

Hvordan registrere en tomt til leie eller eiendom
Hvordan registrere en tomt til leie eller eiendom

Bruksanvisning

Trinn 1

Når du registrerer jord i eierskap, må du først avgjøre på hvilket grunnlag tomten skal anskaffes. Hvis du er eier av en eiendom som ble registrert tidligere enn juli 1990, vil landet bli gitt deg gratis. Ellers må du løse inn landet til matrikkelverdien.

Steg 2

Kontakt den lokale administrasjonen med en søknad om privatisering av land, som du fester matrikkelpasset til tomten, samt et sertifikat for eierskap og teknisk pass for eiendommen. Etter å ha inngått en kjøps- og salgsavtale på en tomt eller en gratis overføring av eierskap, registrer du den inngåtte avtalen med Federal Registration Service og motta et sertifikat for landet.

Trinn 3

Hvis du trenger å registrere tomt for eierskap eller leie for å opprettholde en sommerhus eller personlig datterselskapsgård, så søk til den lokale administrasjonen om å få en tomt, der du angir plasseringen og størrelsen på tomten, samt formålet med bruk.

Trinn 4

Avgjørelsen som tomten skal gis gratis eller mot betaling, eller beslutningen om å gi tomten til leie vil bli tatt innen en måned.

Trinn 5

Deretter søker du om et sertifikat til Federal Registration Service med en beslutning om levering av en tomt og en inngått avtale. Send inn en leieavtale for statsregistrering hvis den inngås for en periode som overstiger 1 år.

Trinn 6

For å kjøpe tomteeierskap for bygging, søk om deltakelse i et anbud (konkurranse eller auksjon) som holdes av den lokale administrasjonen for levering av land til bygging. Hvis du vinner budet, signerer du protokollen på resultatene og kjøps- og salgsavtalen. Send deretter disse dokumentene til Federal Registration Service.

Trinn 7

Det er også mulig å skaffe seg eierskap til land ved å kjøpe, motta under en gaveavtale eller under en utvekslingsavtale fra borgere og organisasjoner. Erverv av land i dette tilfellet utføres ved inngåelse og påfølgende statlig registrering av de aktuelle avtalene. Tomter til leie fra borgere og organisasjoner formaliseres ved å inngå en leieavtale på en tomt.

Anbefalt: