Hvordan Lese Loven

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lese Loven
Hvordan Lese Loven

Video: Hvordan Lese Loven

Video: Hvordan Lese Loven
Video: СНЮСОЕД КТО ЭТО ? Все виды снюсоедов ! 2024, April
Anonim

En person uten juridisk utdannelse eller en uerfaren advokat ved første møte med lovgivningsmessige handlinger kommer til tankene: hvordan kan man lese denne eller den loven riktig? Hvordan finner du svar på spørsmål av interesse eller for å løse et juridisk problem riktig?

Hvordan lese loven
Hvordan lese loven

Bruksanvisning

Trinn 1

Kjøp av lovgivning. For å begynne å lese loven, må du først kjøpe den i en bokhandel eller laste ned en elektronisk versjon - da det er mer praktisk for alle. Uansett hvilken kjøpsmetode du velger, vær oppmerksom på relevansen av denne kilden til juridisk informasjon når du kjøper. Tenk ikke bare på datoen for lovens publisering, men også på de endringene og tilleggene som ble vedtatt. På forsiden av loven, hvis du kjøper en trykt versjon av den, blir datoen for de siste endringene som ble vedtatt på tidspunktet for publiseringen stavet. Den elektroniske versjonen inneholder også informasjon om de vedtatte endringene - listen deres plasseres umiddelbart under tittelen på loven. Anskaffelse av en utdatert versjon av en lovgivningsakt eller med fravær av endringer som er relevante på lesedagen innebærer en forvrengning av påliteligheten av informasjonen i loven eller en ufullstendig forståelse av dens drift.

Steg 2

Kompetent tolkning av loven ved hjelp av kommentarer til den. Koder og andre føderale lover (regjeringsdekret, presidentdekret og lover for konstituerende enheter er mye mindre vanlige), som regel, umiddelbart etter publisering eller utseende av endringer, kommenteres av kjente juridiske lærde. Kommentaren gir en vid tolkning av loven, med eksempler fra rettspraksis og i sammenligning med lovgivningen i utlandet. Loven inneholder en kort "historie" av normen, som må undersøkes i detalj ikke bare av vanlige borgere, men også av profesjonelle advokater. Bruken av vitenskapelige kommentarer fra flere forskere bidrar til den mest inngående avsløringen av betydningen av lovgivningsnormen

Trinn 3

Lese og tolke loven i sammenheng med resten av gjeldende lovgivning. Når du leser lover, er det også nødvendig å ta hensyn til lovgivningen som er knyttet til den. Dette fremmer lovforståelse i samspill med lignende og utfyllende normer. For eksempel, når du leser straffeloven i Russland, vil det ikke være overflødig å være oppmerksom på straffeprosessloven, og når du leser voldgiftsprosedyrekoden - til lignende normer for sivile.

Anbefalt: